10 hyvää syytä syödä kasviksia

Nainen nuuhkii tuoreen basilikan lehteä ja hymyilee.
Kuva: Sydänliitto / Anna Kara

1. Kasvikset sisältävät runsaasti elimistölle tärkeitä suojaravintoaineita: vitamiineja, hiven- ja kivennäisaineita sekä muita terveyttä edistäviä yhdisteitä.

2. Kasvikset auttavat sydän- ja verisuonisairauksien sekä syövän riskin vähentämisessä.

3. Kasvikset ovat ruisleivän ja puuron ohella hyviä kuidun lähteitä. Runsaskuituinen ruokavalio edistää suolen toimintaa ja alentaa huonon LDL-kolesterolin määrää veressä.

4. Kasviksista saa vain vähän energiaa. Siksi ne ovat raikasta ja kevyttä syötävää ja auttavat painonhallinnassa. Yhdessä kourallisessa kasviksia on energiaa vain noin 25–40 kcal.

5. Lisäämällä kasviksien ja yrttien käyttöä voi vähentää suolan määrää ruuassa. Runsas kasvisten käyttö alentaa myös verenpainetta.

6. Kasvikset eivät sisällä rasvaa eikä kolesterolia.

7. Kasvikset sisältävät runsaasti suositeltavia ja hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja. Ne pitävät verensokerisi tasaisena.

8. Kasvisten runsas C-vitamiinipitoisuus pitää virkeänä ja parantaa elimistön puolustuskykyä. C-vitamiinipitoisuus auttaa  myös rautaa imeytymään paremmin.

9. Kasviksista saa käteviä ja terveellisiä välipaloja.

10. Värikkäistä kasviksista syntyy näyttäviä ja maukkaita pääruokia, jälkiruokia sekä tuoreita ja lämpimiä lisukkeita.

Siirry takaisin Tieto+ -osioon tätä linkkiä painamalla.

Skip to content