Ohjaajille

Ohjaajille

Terveydenhuollon ammattilainen, liity mukaan yli 700 ympäri Suomen koulutetun Verkkopuntari-ohjaajan joukkoon. Satakunnan Sydänpiiri perehdyttää ohjaajia Verkkopuntarin käyttöön. Verkkopuntari-ohjauksessa painottuvat ratkaisukeskeiset ja osallistujia motivoivat menetelmät. 

Perehdytykseen tulevalta edellytetään pohjakoulutuksena alempaa korkeakoulututkintoa terveydenhuoltoalalta, kuten terveydenhoitajan, sairaanhoitajan, fysioterapeutin, ravitsemusterapeutin tai vastaavaa tutkintoa.

Perehdytyksessä tutustut Verkkopuntari-ohjelmaan ja opettelet sen peruskäytön. Saat tietoa, miten käynnistät Verkkopuntari-kurssin sekä tukea verkko-ohjaajana toimimiseen. Saat moniammatillisesti laaditun, valmiin ohjausmateriaalin käyttöösi. 

Perehtymiseen menee aikaa yhteensä noin 4 h. Toistaiseksi perehdyttäminen toteutetaan Teams-videoneuvottelun kautta sovittuna aikana.  

Voit käynnistää Verkkopuntari-ryhmän, kun sinut on perehdytetty Verkkopuntariin ja olet saanut luvan käynnistää organisaatiossasi Verkkopuntari-toiminnan. Satakunnan Sydänpiiri tarjoaa ohjaajille valmiin kurssi- ja ohjausmateriaalin, kurssien käynnistämisen, teknisen ylläpidon ja tuen kurssin ajaksi käyttöösi.

Verkkopuntarista on kehitetty versiot yleiseen elintapa- ja painonhallinnan ohjaukseen sekä raskausajan elintapaohjaukseen

OHJAAJIEN ETÄTAPAAMISET

Verkkopuntari-ohjaajille järjestetään vuonna 2021 etätapaamisia, joihin pääset ilmoittautumaan mukaan alla olevasta linkistä: Haluaisitko ohjaajaksi?

Ole meihin yhteydessä ja perehdytetään sinusta Verkkopuntari-ohjaaja.

Tietoa organisaatioille

Tutustu elintapaohjauksen Verkkopuntari-yhteistyön malliin täältä.

Hyppää sisältöön