Ohjaajille

Ohjaajille

Terveydenhuollon ammattilainen, liity mukaan yli 600 ympäri Suomen koulutetun Verkkopuntari-ohjaajan joukkoon. Satakunnan Sydänpiiri perehdyttää ohjaajia Verkkopuntarin käyttöön. Verkkopuntari-ohjauksessa painottuvat ratkaisukeskeiset ja osallistujia motivoivat menetelmät. 

Perehdytykseen tulevalta edellytetään pohjakoulutuksena alempaa korkeakoulututkintoa terveydenhuoltoalalta, kuten terveydenhoitajan, sairaanhoitajan, fysioterapeutin, ravitsemusterapeutin tai vastaavaa tutkintoa.

Perehdytyksessä tutustut Verkkopuntari-ohjelmaan ja opettelet sen peruskäytön. Saat tietoa, miten käynnistät Verkkopuntari-kurssin sekä tukea verkko-ohjaajana toimimiseen. Saat moniammatillisesti laaditun, valmiin ohjausmateriaalin käyttöösi. 

Perehtymiseen menee aikaa yhteensä noin 4 h. Toistaiseksi perehdyttäminen toteutetaan Teams-videoneuvottelun kautta sovittuna aikana. Osa perehtymisestä voidaan toteuttaa myös itseopiskeluna. 

 

Voit käynnistää Verkkopuntari-ryhmän, kun sinut on perehdytetty Verkkopuntariin ja olet saanut luvan käynnistää organisaatiossasi Verkkopuntari-toiminnan. Satakunnan Sydänpiiri tarjoaa ohjaajille valmiin kurssi- ja ohjausmateriaalin, kurssien käynnistämisen, teknisen ylläpidon ja tuen kurssin ajaksi käyttöösi.

Verkkopuntarista on kehitetty versiot painonhallintaan, sepelvaltimotautikuntoutujille sekä uusimpana myös raskausajan elintapaohjaukseen. Raskaana oleville suunnattua Verkkopuntaria on aloitettu pilotoimaan vuonna 2018 Satakunnan sairaanhoitopiirissä.

OHJAAJIEN ETÄTAPAAMISET

Verkkopuntari-ohjaajille järjestetään vuonna 2021 etätapaamisia, joihin pääset ilmoittautumaan mukaan alla olevasta linkistä: Haluaisitko ohjaajaksi?

Ole meihin yhteydessä ja perehdytetään sinusta Verkkopuntari-ohjaaja.