Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste – yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja
Henkilötietolaki (523/99) 10§ ja 24§ Laatimispäivämäärä 1.3.2018

  1. Rekisterin pitäjä
    Satakunnan Sydänpiiri ry Antinkatu 9 b 26 28100 Pori 02-6411406 toimisto.satakunta@sydan.fi
    Rekisteri sijaitsee verkkosivustolla https://www.verkkopuntari.fi
  2. Rekisteriasioita vastaava henkilö
    Susanna Lehtimäki Satakunnan Sydänpiiri ry, Antinkatu 9 b 26, 28100 Pori puh. 044-7347300
    susanna.lehtimaki@sydan.fi
  3. Tietosuojavastaava
    Susanna Lehtimäki Satakunnan Sydänpiiri ry, Antinkatu 9 b 26, 28100 Pori, 044-7347300,
    susanna.lehtimaki@sydan.fi
  4. Rekisterin nimi ja käytettävät tietojärjestelmät
    Verkkopuntari, painonhallintaan liittyvä verkkoympäristö, joka mahdollistaa elintapaohjausohjelmaan
    osallistumisen (asiakas, osallistuja) ja sen ohjaamisen (terveydenhuollon ammattilainen)
    verkkoympäristössä / WordPress
  5. Rekisterin käyttötarkoitus
    Rekisterillä suojataan Verkkopuntari-alustan sisältö ulkopuolisilta kävijöiltä ja mahdollistetaan alustan
    käyttö elintapaohjaukseen siihen rekisteröityneille. Verkkopuntarin seurantatyökalut vaativat
    yksilötunnuksen sivustolle. Verkkoalusta on internetissä, eikä sisälly potilastietojärjestelmään.
  6. Rekisterin tietosisältö
    Rekisteri sisältää seuraavan ryhmittelyn mukaiset tiedot käyttäjistä: Käyttäjätunnus, sähköpostiosoite,
    salasana (salattu), seurantatiedot (paino, liikunta, motivaatiotaso).
    Rekisteröity käyttäjä voi itse lisätä, muuttaa tai poistaa seuraavia tietoja:
    • salasana (ei voi poistaa, mutta voi vaihtaa milloin tahansa)
    • sähköpostiosoite (ei voi poistaa, mutta voi vaihtaa milloin tahansa)
    • seurantatiedot
    Verkkoalustan henkilökohtaisessa ohjauskeskustelussa rekisteröitynyt käyttäjä voi antaa ohjaajalle
    itsestään haluamaansa tietoa. Rekisteröity vastaa itse antamistaan tiedoista. Ohjauskeskustelu toteutetaan
    verkkokeskusteluna. Viestit asiakkaan ja Verkkopuntariohjaajan välillä suojataan SSL-suojauksella. Osallistujat käyttävät
    palvelua vapaaehtoisesti.
    Käyttäjien toiminnasta tallentuu lokitietoja, mikäli kirjautumisen yhteydessä on ongelmia. Nämä lokitiedot
    ovat ainoastaan ylläpitäjän käytettävissä.
  7. Säännönmukaiset tietolähteet
    Tietoja voi kertyä rekisterinpitäjän omassa toiminnassa, niitä voidaan saada rekisteröidyltä itseltään tai
    ryhmien ohjaajilta (terveydenhuollon ammattilaiset). Kurssille osallistuminen edellyttää, että osallistuja
    antaa rekisteröitymistä varten suostumuksen ohjaajalle luovuttaa nimensä ja sähköpostiosoitteensa
    rekisterinpitäjälle.
    Käyttäjätunnusten aktivointi edellyttää, että osallistuja kirjautuessaan hyväksyy tietojensa rekisteröinnin.
    Terveydenhuollon ammattihenkilöt voivat tarvittaessa kirjata organisaationsa potilastietojärjestelmään
    asiakasta koskevaa tietoa. Tämä toiminta ei ole osa tätä rekisteriä.
  8. Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle
    Rekisterin tiedot ovat salassa pidettäviä ja niitä käsittelevillä henkilöillä on vaitiolovelvollisuus.
    Rekisteritietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille. Rekisteröidyn suostumuksella tietoja voidaan hyödyntää
    tutkimustyössä. Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.
  9. Rekisterin suojauksen periaatteet
    Rekisteri on suojattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjä on itse vastuussa
    käyttäjätunnuksesta sekä salasanasta, ja siitä ettei luovuta niitä ulkopuolisille. Käyttäjärekisteriä pääsevät
    käsittelemään ainoastaan tehtävään nimetyt henkilöt, Satakunnan sydänpiiristä, järjestelmän toimittaja sekä
    ohjaajina toimivat terveydenhuollon ammattilaiset omien ohjattaviensa osalta. Rekisterin käyttäjillä on
    salassapitovelvollisuus.
  10. Tarkastusoikeus
    Rekisteröidyt pystyvät tarkasteleman itseään koskevia tietoja koska tahansa kirjautumalla alustalle omilla
    tunnuksilla. Ohjattavalla on mahdollisuus tarkastaa itseään koskevat tiedot ohjaajalta.
  11. Oikeus vaatia tiedon korjaamista
    Käyttäjällä on oikeus vaatia virheellisen tiedon oikaisua ottamalla yhteyttä ohjaajaan tai Satakunnan
    sydänpiiriin.
  12. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
    Rekisteritiedot säilytetään vuoden ajan ohjauksen käynnistymisen jälkeen, tämän jälkeen tiedot hävitetään.
    Rekisteröidyllä on oikeus:
    • pyytää rekisterinpitäjältä pääsy häntä itseään koskeviin henkilötietoihin sekä oikeus pyytää
    kyseisten tietojen oikaisemista tai poistamista tai käsittelyn rajoittamista tai vastustaa käsittelyä
    sekä oikeutta siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
    • niiltä osin kuin henkilötietojen käsittely perustuu rekisteröidyn suostumukseen oikeus peruuttaa
    suostumus milloin tahansa tämän vaikuttamatta suostumuksen perusteella ennen sen
    peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen
    • tehdä valitus henkilötietojen käsittelystä valvontaviranomaiselle
  13. Sivuston tekniikan tekemä tiedonkeruu
    Evästeet
    Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle, asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko
    selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.
    Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi.
    Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat
    vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään
    kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.
    Muilta sivuilta upotettu sisältö
    Tämä sivusto voi sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta
    tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen
    sivustolla.
    Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen
    seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien
    vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

    Analytiikka
    Sivusto kerää anonyymia tietoa käyttäjistä Google Analytics -palvelun avulla käyttäen.