puolukka

Tietoa Verkkopuntarista

Tasokas sisältö

Verkkopuntari on kehitetty monialaisesti yhteistyössä asiakkaiden, liikunnan, ravitsemuksen, lääketieteen, psykologian, viestinnän ja tietotekniikan ammattilaisten kanssa.  

Ohjaus

Verkkopuntarissa ohjaaja tukee osallistujaa valmentavalla otteella ja auttaa osallistujaa tunnistamaan omat voimavaransa. Pysyvien elintapamuutosten tueksi, osallistujaa kannustetaan asettamaan realistiset tavoitteet ja tekemään muutossuunnitelma.  Motivaatiota tuetaan tekemällä näkyväksi pienetkin onnistumiset, sekä vahvistamalla “minä pystyn”-tunnetta.

Usein kysytyt kysymykset

Siirry tästä linkistä usein kysytyt kysymykset -osioon.

Tutkittua tietoa

Itä-Suomen yliopistossa on käynnissä Arja Puskan arviointitutkimus Verkkopuntarista. Verkkopuntari-ohjelma ohjaajien kokemana -tutkimusraportti

Lisäksi alustavissa, vielä julkaisemattomissa Verkkopuntari-ryhmiin osallistuneiden tutkimustuloksissa on viitteitä positiivisista, terveyttä edistävistä vaikutuksista.

Verkkopuntari oli Turun yliopiston SydänPORTAAT -tutkimuksessa interventiona. Yleislääkäri-lehdessä 1/2021 julkaistun, real life -tutkimuksen tuloksen mukaan perinteinen painonhallintaryhmä ja verkkoryhmä olivat yhtä tehokkaita.

 

Kiinnostunut ohjaamisesta?

Terveydenhuollon ammattilainen, liity mukaan yli 600 ympäri Suomen koulutetun Verkkopuntari-ohjaajan joukkoon! Ohjauksessa painottuvat ratkaisukeskeiset ja osallistujia motivoivat menetelmät. 

Maksuton perehdytys järjestetään Teams:in kautta. Perehdytys toteutetaan kahdessa 2 tunnin osassa. 

Skip to content